Redactie

Voor het blad OSO, Tijdschrift voor Surinamistiek en het Caraïbisch gebied, Letterkunde, Cultuur en Geschiedenis. was ik lange tijd recensieredacteur (2007-2015). Daarnaast heb ik als freelancer een aantal boeken geredigeerd voor KITLV Press. Het geeft voldoening om in overleg met de auteur en met respect voor zijn of haar werk een mooi resultaat te bereiken.

Want soms is de inhoud voor u als auteur glashelder, maar heeft de lezer opheldering nodig. Misschien sluipen er tegenstrijdigheden of onnodige herhalingen in een tekst. Is de literatuurlijst compleet of staan er werken in die niet zijn gebruikt? Het zijn soms kleine, maar voor de lezer storende, onregelmatigheden. Ik help u graag om het beste in uw werk naar boven te halen.

Ellen Klinkers is een goede eindredacteur. Weinig ontsnapt aan haar aandacht. Zij verstaat ook de kunst in het hoofd van de auteur te kruipen om na te gaan of diens bedoelingen wel uit de verf zijn gekomen. Zo suggereerde zij Van Wetering en Thoden van Velzen, auteurs van Een Zwarte Vrijstaat in Suriname (deel 2), de volgorde van de hoofdstukken te veranderen. Het bleek een briljante suggestie waarmee de auteurs zeer gelukkig waren.

Bonno Thoden van Velzen